زنجان و کشت زعفران

به گزارش شهرداران و ایسنا زنجان مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: ۴۵ هکتار مزرعه زعفران در شهرستان ماه‌نشان وجود دارد که امیدواریم با برنامه‌ریزی انجام شده شاهد توسعه این بخش باشیم. شهلا پارسه در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه امروزه اهمیت گیاهان دارویی و شناساندن نقش حیاتی آن‌ها در پیشبرد […]

به گزارش شهرداران و ایسنا زنجان مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: ۴۵ هکتار مزرعه زعفران در شهرستان ماه‌نشان وجود دارد که امیدواریم با برنامه‌ریزی انجام شده شاهد توسعه این بخش باشیم.

شهلا پارسه در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه امروزه اهمیت گیاهان دارویی و شناساندن نقش حیاتی آن‌ها در پیشبرد اهداف ملی، منطقه‌ای و جهانی برای تحقق سلامت، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست و کشت زعفران نیز در این دایره قرار دارد، اظهار کرد: مجموع مزارع بارور و غیربارور زعفران استان زنجان، ۱۵۶ هکتار است.

وی با اشاره به تاریخ برداشت زعفران، تصریح کرد: امسال و در زمان کشت بیش از ۱۷ هکتار توسعه سطح زیر کشت زعفران انجام شد که در این میان شهرستان ماه‌نشان بیشترین سطح کشت در استان یعنی ۴۵ هکتار را دارا بود.

این مسئول اذعان کرد: سال گذشته میزان تولید زعفران ۴۰۰ کیلوگرم بود و پیش‌بینی می‌شود امسال نیز همین مقدار برداشت و روانه بازار شود.

مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با اشاره به میانگین تولید استان در مقایسه با سایر استان‌های تولیدکننده، خاطرنشان کرد: چون کاشت این محصول در مزارع کوچک و خرد انجام می‌شود بیشتر به صورت خودمصرفی بوده و برای مصارف استان است.

گفتنی است زعفران از جمله گیاهان دارویی است که نیاز چندانی به آب نداشته و در برابر کم‌آبی و خشکی نیز مقاوم است؛ به‌طوری که این گیاه در اوایل بهار نیاز به آبیاری دارد و آن هم در این موقع از سال از طریق بارش‌ها به راحتی قابل تامین است. این موضوع در کنار درآمدزایی آن سبب شد تا توسعه کشت محصول زعفران در استان زنجان در دستور کار قرار گیرد.

در حال حاضر بیش از ۹۳ بهره‌بردار در ۱۵ روستا زنجان مشغول به کشت و برداشت محصول زعفران هستند.