رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری سنندج:

عضویت در شبکه شهرهای خلاق یکی از شاخص‌های توسعه شهر است

رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری سنندج گفت: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه برای شهر سنندج، عضویت در شبکه شهرهای خلاق یونسکو است که می‌توان از قبل آن درآمدزایی داشت و اقتصاد محلی را شکوفا کرد.

به گزارش شهرداران، رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری سنندج گفت: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه برای شهر سنندج، عضویت در شبکه شهرهای خلاق یونسکو است که می‌توان از قبل آن درآمدزایی داشت و اقتصاد محلی را شکوفا کرد.

سرکوت نجفی امروز سه‌شنبه دوم آبان‌ماه در جلسه کمیسیون فرهنگی شورای شهر سنندج که با موضوع بررسی روند برنامه‌های شهر خلاق موسیقی برگزار شد، اظهار کرد: دبیرخانه شهر خلاق موسیقی به‌رغم اینکه جایگاه دولتی و حاکمیتی ندارد، تاکنون بسیار خوب و موفق عمل کرده است که جای تقدیر دارد.

وی افزود: یکی از مهمترین شاخص‌های توسعه برای شهر سنندج همین عضویت در شبکه شهرهای خلاق یونسکو است که می‌توان از کنار آن درآمدزایی ایجاد و اقتصاد محلی را شکوفا کرد.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری سنندج تاکید کرد: برای چهار سال آینده ضروری است که تقویم فرهنگی شهر سنندج تدوین شود که در آن وظایف همه دستگاه‌ها مشخص باشد تا با همکاری یکدیگر بتوانیم برنامه‌های این حوزه را به خوبی اجرا کنیم.

وی اضافه کرد: پروژه شهر خلاق یک پروژه بلندمدت است که با همراهی خود مردم و سایر بخش‌های فرهنگی می‌تواند به توسعه شهری منجر شود.

نجفی خاطرنشان کرد: در چهار سال گذشته با مشکلات شیوع ویروس کرونا و ناآرامی‌های سال گذشته روبرو بودیم اما باز هم در حوزه رویدادی توانستیم برنامه‌های شهر خلاق موسیقی را به خوبی پیش ببریم.

عضویت در شبکه شهرهای خلاق یکی از شاخص‌های توسعه شهر است

وجود ۵۹ شهر خلاق موسیقی در دنیا

مسئول دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج نیز در این جلسه اظهار کرد: تاکنون ۲۹۵ شهر دنیا به شبکه شهرهای خلاق یونسکو پیوسته‌اند که از این تعداد ۵۹ شهر جهان، شهر خلاق موسیقی هستند.

فرزاد حاجی میرزایی افزود: برای یونسکو ارتقای زیرساخت‌های شهری متناسب با عنوان فرهنگی که برای شهر نامگذاری شده، دارای اهمیت بسیاری است، مسئله‌ای که تاکنون آنگونه که باید به آن توجه نشده است‌.

مسئول دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج ادامه داد: کارهای فرهنگی و برگزاری برنامه‌های شهر خلاق تنها وظیفه شهرداری نیست بلکه باید تمامی بخش‌های حکمرانی شهری اعم از دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی و مردم در این مورد احساس مسئولیت کنند و با هماهنگی یکدیگر برنامه‌ها را اجرا کنند.

وی راه‌اندازی موزه موسیقی را در شهر سنندج امری ضروری دانست و گفت: وجود یک نمایشگاه دائمی صنایع خلاق برای عرضه صنایع‌دستی و سازهای تولید شده توسط هنرمندان استان می‌تواند از دیگر اقدامات خوب در راستای ارتقای زیرساخت‌های شهر خلاق موسیقی باشد که باید در دستور کار متولیان فرهنگی شهر قرار گیرد.

بوستان موسیقی شهر سنندج به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر سنندج گفت: بوستان موسیقی یکی از تعهدات شهر سنندج در راستای ارتقای زیرساخت‌های شهر خلاق موسیقی بود که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

سیف‌الله رضایی نیز در این جلسه اظهار کرد: چهار سال اول عضویت شهر سنندج در شبکه شهرهای خلاق یونسکو در حال اتمام است که در راستای ابقاء در این شبکه، یک تیم برای تهیه پروپوزال چهار سال آینده تشکیل شده است.

وی افزود: تعهداتی را در راستای ایجاد زیرساخت‌های شهر خلاق داشتیم که از جمله آن ایجاد بوستان موسیقی بود که این بوستان در پارک سپیدار سنندج به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر سنندج ادامه داد: شهر سنندج به واسطه بزرگان و هنرمندان بنام حوزه موسیقی ظرفیت‌های بالایی را در زمینه فرهنگ دارد که باید ظرفیت‌ها و توانایی‌های شهر را تبدیل به رویداد کرد.

وی اضافه کرد: این ذهنیت وجود دارد که برنامه‌های شهر خلاق فقط در حوزه وظایف شهرداری است در صورتی که کار فرهنگی کردن فقط وظیفه شهرداری نیست و همه دستگاه‌ها باید پای کار باشند.

رضایی ابقای عنوان شهر خلاق موسیقی برای شهر سنندج را نیازمند همکاری همه دستگاه‌های فرهنگی دانست و گفت: بودجه فرهنگی شهرداری بسیار کم است و کفاف برگزاری همه برنامه‌های فرهنگی را نمی‌دهد که سایر دستگاه‌ها نیز لازم است در این مورد بودجه و اعتباراتی را اختصاص دهند.

وی افزود: ایجاد یک کارگروه ما بین دستگاه‌های فرهنگی برای هماهنگی برگزاری برنامه‌های شهر خلاق و هم‌افزایی و تعامل میان یکدیگر امری ضروری است.

شایان ذکر است شهر سنندج در هشتم آبان ماه سال ۱۳۹۸ به عنوان شهر خلاق موسیقی به شبکه شهرهای خلاق یونسکو پیوست.