برداشت چای ترش از مزارع شهرستان خاش

به گزارش شهرداران و به نقل از خبرگزاری ایسناسیستان و بلوچستان مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاش گفت: کار برداشت چای ترش بیش از ۱۸هکتار از اراضی شهرستان به اتمام رسیده است.مجتبی خاشی – بخش پشتکوه و مرکزی را عمده مناطق کشت چای ترش در شهرستان خاش عنوان کرد و افزود: از این مزارع ۱۰تن غنچه خشک […]

به گزارش شهرداران و به نقل از خبرگزاری ایسناسیستان و بلوچستان مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاش گفت: کار برداشت چای ترش بیش از ۱۸هکتار از اراضی شهرستان به اتمام رسیده است.مجتبی خاشی – بخش پشتکوه و مرکزی را عمده مناطق کشت چای ترش در شهرستان خاش عنوان کرد و افزود: از این مزارع ۱۰تن غنچه خشک چای ترش برداشت شد.

وی بیان کرد:  چای ترش یکی از نوشیدنی ‌های مناسب و جایگزین چای معمولی در منطقه است، چای ترش به صورت سرد و گرم همراه مقداری قند یا نبات یا حتی بدون آن به عنوان یک نوشیدنی رژیمی‌ مصرف می‌شود.خاشی تصریح کرد: راه اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی و ساخت دستگاه برداشت محصول چای ترش در توسعه کشت این محصول در شهرستان نقش بسزایی خواهد داشت.چای ترش با نام محلی “مکی” محصولی زراعی با ثمردهی بسیار بالا و یکی از باصرفه ترین محصولات زراعی است که ارزش غذایی و‌ دارویی بالایی دارد و در طب سنتی برای درمان بیماری‌هایی مثل فشار خون بالا، کلسترول خون، قند خون، بیماری‌های گوارشی و بیماری افسردگی از آن استفاده می‌شود و توانسته مشتریان زیادی را به خود جذب کند به نحوی که در سه دهه اخیر جای خود را بین محصولات صادراتی باز کرده و علاوه بر بازارهای داخلی به کشورهای خارجی نیز صادر می‌شود.

سیستان و بلوچستان رتبه نخست تولید چای ترش را در کشور به خود اختصاص داده، و چای ترش یا چای مالمیر خواص بی‌نظیر دارد که باعث شده که همواره این گیاه مورد توجه واقع شود. ترشی موجود در چای ترش به دلیل وجود ویتامین C است و همین موضوع سبب می‌شود تا خاصیت ضد سرماخوردگی پیدا کند.