اشتغال‌زایی برای معتادان متکدیان و کارتن‌خواب هابهبود یافته در پایتخت

مدیریت شهری در تهران

مدیریت شهری در تهران خبر داده که برای تغییر چهره شهر و ساماندهی برخی از آسیب‌های اجتماعی از جمله کارتن خواب‌ها، متکدیان، زباله‌گردها و معتاد متجاهر می‌توانند پاکبان شوند. فارغ از اینکه چقدر این راهکار مؤثر باشد، مساله از سوی برخی کارشناسان و شهروندان با سوالاتی مطرح شده است؛ از جمله اینکه آیا این راهکار ماندگار و پایدار است و اثر بخشی لازم را دارد؟ آیا این موضوع سبب بهبود وضعیت شهر می‌شود؟ آیا درآمد این افراد در قالب فعالیت پاکبانانی بیشتر از زباله گردی و کار کردن با مافیای زباله گردی است که دست از کار قبلی بکشند و…
درباره جزئیات اجرای این طرح به سراغ احمد احمدی صدر، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران رفتیم. https://shahrdaran.ir/wp-content/uploads/2024/05/اشتغال‌زایی-برای-معتادان-متجاهر-بهبود-یافته،-متکدیان-و-کارتن‌خواب-ها-در-پایتخت.jpgوی در این زمینه به خبرنگار شهرداران گفت: طی تفاهمنامه‌ای که سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی با سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران داشته‌ایم و در راستای اجرای بندهای ۹ گام مراکز یاور شهر شهرداری تهران، معتادان متجاهر بهبود یافته می‌توانند در شهرداری تهران تحت عنوان پاکبان مشغول به کار شوند.
وی افزود: آسیب دیدگانی که اعتیاد خود را ترک کرده باشند می‌توانند در این حیطه فعالیت داشته باشند که در حال حاضر در گرمخانه‌ها فراخوان مربوطه انجام گرفته و هر کسی که تمایل داشته باشد پس از بررسی می‌تواند پذیرش و مشغول به کار شود.
احمدی صدر با اشاره به اینکه در گرمخانه‌ها ظرفیت پذیرش ۲۵۰۰ نفر را داریم گفت: افرادی که تحت عنوان پاکبان مشغول فعالیت می‌شوند فقط آقایان هستند و در صورت تمایل می‌توانند در این حوزه فعالیت کنند.
وی در پاسخ به اینکه میانگین سنی افرادی که مشغول به فعالیت در این حوزه می‌شوند چند سال است: سن فعالیت همان تعیین شده که وزارت کار اعلام کرده است.
وی ادامه داد: الگوی تربیتی، آموزشی و درمانی ۹ گام مراکز یاور شهر شهرداری تهران به ترتیب شامل سم زدایی، بازیابی هویت، سلامت جسمانی، معنویت افزایی، مهارت آموزی، حرفه آموزی تخصصی، اشتغال درآمدزا، حمایت از خانواده و صیانت پس از خروج است. که افراد معتاد متجاهر پس از طی این ۹ گام می‌توانند مشغول فعالیت شوند.