شهریار تبریز/آناهیتا رحیمی: کافی است در صمیمیت سیالی که سرشار از آرامش است و نور، پای بگذاری؛ آن وقت تو دیگر از آن خود و جهان پر آشوبی که همواره غفلت و فراموشی را بر روح و فکر و اعمالت مستولی کرده، نخواهی بود. این حال، خاصیت دنیای متفاوت و دگرگونی است که شاید برای ما تکراری بیهوده و رخوت آفرین به شمار می رود.
مهم نیست در کدام نقطه و قطعه ای از این سرزمین باشد، حتی تعداد منزلگاه های ابدی پاکان و خاصان روزگار، آن یادگاران دوران آتش و خون و نمادهای ایثار و مقاومت و شجاعت، که ذره ذره وجود ما وامدار رشادتشان است نیز مهم نیست؛ وجب به وجب اینجا را باید با وضو و تکریمی فاخر سیاحت و زیارت کرد.
سخن از مزار شهیدانی است که در جای جای ایران اسلامی، خاک مقدسمان را بیمه کرده اند و خون پاکشان ضامن بقاء ما و وطن شده است.
گلزارهای شهدا، بی تردید تکهای از بهشت هستند، و همین قداست و حرمت شهدا خادمان آنها را ناگزیر از عشق بازی با آنان، به هر شکل و شیوهای می کند.
از ضرورت و اهمیت تکریم و پاسداشت شهدای گرانقدر انقلاب، دفاع مقدس و مدافان حرم که بگذریم، موضوع ماندگارسازی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و در نهایت، تبیین فلسفه، مرام و سیره زندگی شهداء، رسالتی دائمی است که بی توجهی به آن و قصور در ادای دینی همیشگی در این حوزه، چیزی در حد جفا تلقی خواهد شد.
درست از همین روست که مدیریت شهری تبریز با درک همین اهمیت و ضرورت، در اقدامی ابتکاری دست به کار راهاندازی سامانهای برای هوشمندسازی قبور و گلزارهای شهدا در سطح شهر کرده است.
فاز اول طراحی و راه اندازی این سامانه، این روزها در حالی از سوی سازمان آرامستان ها و گلزار شهدای شهرداری تبریز، به صورت پایلوت در آرامستان “شنب غازان”، عملیاتی شده است که به گفته “فرخ جلالی”، مدیرعامل این سازمان، فازهای تکمیلی و نهایی این طرح، به زودی و با تعمیم این طرح به گلزار شهدای وادی رحمت و قبور شهدای سرافراز این مجموعه، نهایی خواهد شد.
در مراسمی که طی روزهای گذشته و با حضور اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار تبریز، جمعی از خانواده های معظم شهدا و مسوولان شهری و استانی برگزار شد، از سامانه هوشمند سازی قبور مطهر شهداء رونمایی گردید.
این سامانه به صورت پایلوت و در گلزار شهدای شنب غازان راه اندازی شده و در آینده در دیگر آرامستانها و گلزارهای شهدای محلات نیز توسعه داده خواهد شد.
فرخ جلالی مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری تبریز در خصوص این طرح می گوید: در این سامانه برای هر شهید یک پنل اختصاصی پیشبینی شده و تمام اطلاعات و یادگاریها اعم از فیلم و عکس از طریق این پنل قابل مشاهده است.
وی اضافه می کند: فاز اول و پایلوت این پروژه در ۵۰ قبر مطهر شهید در گلزار شهدای شنبغازان اجرایی شده و زیرساختهای اجرای این پروژه در دیگر آرامستانها نیز آماده است و تنها نیاز به همکاری ارگانهای ذیربط برای تکمیل اطلاعات شهدا را دارد.
علاوه بر راهاندازی سامانه مذکور و در راستای تداوم طرح ساماندهی و مناسب سازی قبور و مزار مطهر شهدا، شهرداری تبریز برنامه های ویژهای برای ساماندهی گلزار شهدا در دستور کار خود قرار داده است.
در همین حال، معاون فنی و عمرانی شهرداری تبریز، از بررسی و مطالعات دقیق طرح پیشنهادی ساماندهی گلزار شهدا خبر داده است.
سامان احمدزاده در این خصوص می گوید: در بازدید اخیر شهردار تبریز و اعضای شورای اسلامی شهر از گلزار شهدای وادی رحمت، بهسازی و ساماندهی مجموعه مورد تاکید قرار گرفته بود که در این راستا طرح پیشنهادی به درخواست شهرداری تهیه شده است.
احمدزاده می افزاید: در این خصوص طرح پیشنهادی از نظر انطباق با وضعیت سازه موجود در محل بررسی و پس از اخذ تاییدیه های لازم وارد فاز اجرایی خواهد شد.
معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز در عین حال به اهمیت و جایگاه رفیع شهدا اشاره کرده و گفت: گلزار شهدا سمبل فرهنگ ایثار و شهادت است و از این رو حفـظ و ساماندهی این پروژه یکی از الزامات و اولویتهای پروژههای شهرداری است.
حکیمه غفوری رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز نیز در سخنانی با قدردانی از راهاندازی سامانه هوشمند قبور مطهر شهدا می گوید: با تصویب کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلمی شهر و تقبل هزینه پروژه هوشمندسازی قبور مطهر شهدا از سوی شهرداری تبریز، این طرح را به صورت پایلوت در گلزار شهدای شنبغازان اجرا کردیم.
وی تصریح می کند: با اسکن هولوگرام موجود بر روی سنگ قبرها، تمامی اطلاعات مربوط به زندگی نامه این شهیدان بر روی تلفن همراه زائران، در دسترس و قابل مشاهده خواهد بود.
طرح مسقف سازی فار دوم گلزار شهدا وادی رحمت تبریز، از دیگر طرح های شهرداری در راستای تکریم و ادای دین به اسوه های ایثار و شهدات است که در دوره فعلی به اولویت مدیریت شهری تبدیل شده است.
شهردار تبریز در این خصوص می گوید: طرح جدید سقف و بدنه بلوکها بعد از ارائه طرح شرکت مشاور، توسط بنیاد شهید استان آذربایجان شرقی و شورای اسلامی شهر تبریز بررسی می شود و بعد از تصویب طرح توسط معاونت فنی و عمرانی شهردار تبریز به مرحله اجرا می رسد.
خدمات شهرداری، چه در حوزه عمرانی و چه در عرصههای فرهنگی و اجتماعی، در مفهومی تحت عنوان “خدمت جهادی” خلاصه شده است، خاصه این که این خدمت برای جهادگران واقعی و ابدی این مرز و بوم باشد.
امروز، مدیریت شهری آستین همت بالا زده و غبار از روی قبور شهدا می زداید، به خادم الشهدا بودن خود می بالد و در جایی دیگر با طرحی ابتکاری، بستری برای آگاهی نسل جوان از یاد و خاطره فدائیان وطن فراهم می سازد تا “قصه مردان راستین ایران” تا ابد ورد زبانمان باشد.
مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای مازندران
به گزارش شهرداران شهردار مراغه با اشاره به آغاز تدوین بودجه سال ۱۴۰۴، گفت: شهروندان و صاحبنظران میتوانند پیشنهادهای خودشان در زمینه توسعه شهری را (در محورهای مرتبط) مطرح کرده و ما را در مدیریت اثربخش شهر یاری کنند. «شهرام مروتی» روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: امکان ارسال پیشنهادها از طریق شبکههای اجتماعی به روابط […]
الزامات شهرداری مراغه
مراغه