موقعیت نامناسب پروژه سرای محله زهتابی در منطقه ۱۷

مظفر تذکر داد

رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران نسب به وضعیت نامناسب پروژه «سرای محله زهتابی در منطقه ۱۷» تذکر داد

به گزارش شهرداران و  پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در دویست و هجدهمین جلسه شورای شهر تهران در خصوص عقب ماندن پروژه «سرای محله زهتابی» در منطقه ۱۷ تذکر داد: علی رغم گذشت بیش از یک سال از شروع پروژه، متاسفانه پیشرفت فیزیکی قابل قبولی تاکنون نداشته و صرفاً حدود ۲۰% در وضعیت فعلی دارای پیشرفت فیزیکی است.
وی افزود: این عقب ماندگی در محله ای که سرانه های فرهنگی پایینی دارد، موجب نارضایتی شهروندان و فعالین فرهنگی اجتماعی محله زهتابی شده است.
مظفر در پایان بر اتخاذ هرچه سریعتر تدابیری توسط شهرداری منطقه ۱۷ جهت رفع موانع پیش روی این پروژه، تأکید و ابراز امیدواری کرد در زمان کم باقیمانده، شاهد جهش چشمگیری در اجرا و تکمیل این پروژه باشیم.یکی از مناطق جنوبی پایتخت که بیش از چهارده هزار شهید گلگون کفن را تقدیم انقلاب اسلامی کرده و از بافت های قدیمی شهر محسوب می شود. روند شکل گیری این منطقه و به طور کلی،  نواحی جنوبی پایتخت را باید بر اساس اسناد فرادست و مستندات موجود، به دوران حاکمیت عبدالمالک بن مروان مربوط دانست که برخی شیعیان از عراق به ایران مهاجرت کردند.

این منطقه به دلیل فرسودکی و تراکم شدید و هم چنین طراحی  غیر منظم و غیر شطرنجی، دارای بالا ترین سطح  تداخل کاربری اراضی بوده و دو خط راه آهن تهران – تبریز و تهران اهواز نیز سبب انفصال کل بافت منطقه هفده شده است.

بنابراین، این منطقه از بافت های فرسوده است که امیدواریم شهرداری پایتخت در سندهای راهبردی توسعه شهر زیست پذیر با مشارکت شهروندان و کارآفرینان و خیران، نسبت به ارتقا ظرفیت های فرصت آفرین این ناحیه جنوبی شهر، اقدام کند. گفته شده که این منطقه تهران، در معرض دو گسل مخاطره آمیز زلزله تهران است و از آسیب  پذیرترین مناطق پایتخت محسوب می شود. این هشداری است به ساکنان و مدیریت بحران پایتخت که علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد.

مسجد جامع ابوذر  که از مساجد محوری هدایت انقلاب در شهر است، با بیش از پنجاه سال قدمت در منطقه  ابوذر منطقه هفده قرار دارد. بیش از ۴۰ بوستان در محدوده این شهرداری قرار دارد. از نظر سرانه، این محدوده تهران از  بدترین شرایط برخوردار است. سرانه فضای سبز آن حدود ۳.۳ متر بوده و سرانه بهداشتی آن کم تر از نیم متر  است. سرانه  فضای گردشگری آن نیز حدود  پنج صدم متر  مربع گزارش شده است.

بیست و نه درصد بافت های محدوده شهرداری منطقه هفده تهران، فرسوده بود و پنجاه درصد آن نیز متاسفانه ناپایدار است. ۲ خط مترو و چهار ایستگاه مترو و دو خط BRT از این محدوده گذر می کند. جمعیت این محدوده طبق  سرشماری سال ۱۳۹۵  بیش  از سیصد هزار نفر برآورد می شود که قریب به نود هزار خانوار می شود.

بقعه متبرکه امام زاده حسن، یکی از مقصد های گردشگری مذهبی مهم تهران است که در این محدوده واقع شده است و روزانه میزبان هزاران عاشق اهل بیت بوده و از نوادگان امام حسن مجتبی محسوب می شود.