فرهنگسازی حلقه مفقوده مدیریت پسماند در زنجان

دفع پسماند امروزه به یکی از مهمترین دغدغه های محیط زیست تبدیل شده است چون پسماندها با ورود به چرخه مواد غذایی ممکن است به انسان ها، حیوانات و حتی گیاهان ضرر و آسیب وارد کنند. دفع نادرست پسماند می تواند پیامدهای نامطلوبی برای سلامتی انسان از طریق آلودگی آب، هوا و خاک داشته باشد […]

دفع پسماند امروزه به یکی از مهمترین دغدغه های محیط زیست تبدیل شده است چون پسماندها با ورود به چرخه مواد غذایی ممکن است به انسان ها، حیوانات و حتی گیاهان ضرر و آسیب وارد کنند.

دفع نادرست پسماند می تواند پیامدهای نامطلوبی برای سلامتی انسان از طریق آلودگی آب، هوا و خاک داشته باشد و مدیریت صحیح در دفع پسماند خانگی، بیمارستانی، اداری و صنعتی در شهرهای بزرگ گامی مهم در عرصه حفظ سلامت انسان است.

حمل و نقل و جمع آوری زباله با استفاده از خودروهای زباله کش از مهمترین عملیات مدیریت مواد زائد است، در این میان کنترل نکردن پسماند و زباله ها در مناطق صنعتی، شرکت ها و مناطق شهری موجب افزایش روز افزون آسیب ها و زیان های بهداشتی و اجتماعی می شود.

اگر زباله ها و پسماندها قبل از اینکه روی هم انباشته شوند، از هم تفکیک، جداسازی و بازیافت شوند، هم عملیات بازیافت آنها موفق آمیزتر خواهد بود و هم منافع اقتصادی و اجتماعی را برای جامعه به دنبال خواهد داشت پس باید گام های اساسی و موثری در زمینه کنترل پسماندها برداشت.

در کشور ما از دیرباز نان را از زباله ها تفکیک می کردند ولی در زمینه تفکیک زباله های تر و خشک و دیگر زباله ها به تازگی اقداماتی صورت گرفته است که البته هنوز جای کار بیشتری دارد.

به گفته مسوولان امر، روزانه بیش از ۳۰۰ تن زباله در شهر زنجان تولید می‌شود که دفع اصولی آنها نیازمند فرهنگسازی و آگاهی دهی نسبت به موضوع تفکیک زباله در مبدا و آشناسازی هرچه بیشتر شهروندان از مزایای جداسازی زباله‌های تر و خشک است.