کمربند سبز در حاشیه شهرها می تواند راهی برای نجات محیط زیست از توسعه شهرنشینی و ساخت و سازها باشد که این مهم در خرم آباد با همکاری شهرداری، آموزش و پرورش و منابع طبیعی در حال تحقق است. به گزارش ایرنا، با رشد و گسترش شهرنشینی و ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم شهرهای […]
کمربند سبز در حاشیه شهرها می تواند راهی برای نجات محیط زیست از توسعه شهرنشینی و ساخت و سازها باشد که این مهم در خرم آباد با همکاری شهرداری، آموزش و پرورش و منابع طبیعی در حال تحقق است.
به گزارش ایرنا، با رشد و گسترش شهرنشینی و ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم شهرهای مسکونی، بسیاری از فضاهای سبز و باغات دستخوش تخریب شد و بخش مهمی از ریه های طبیعت از بین رفت که در سال های اخیر برای ترمیم بخشی از این فضاها، توجه به هوای پاک و زیباسازی منظر شهری ایجاد کمربند سبز مطرح شد.
کمربند سبز فضایی حایل میان شهر و محیط اطراف آن است و به صورت عینی با فضاهای سبز، درختکاری شده و با فضاهای جنگلی نمایان میشود که اکنون در دستور کار مسوولان مدیریت شهری خرم آباد قرار گرفته است.
بر اساس اظهارات کارشناسان، ایجاد این کمربند یکی از راهکارهای موثر در کاهش آلودگی هوا، جلوگیری از رشد لجامگسیخته شهر و راهکاری برای افزایش زیستپذیری است و در همین راستا شهرداری خرم آباد امروز با انعقاد تفاهم نامه ای با آموزش و پرورش و منابع طبیعی و آبخیزداری و استفاده از ظرفیت دانش آموزان و معلمان نهال کاری پارک ۶۲ هکتاری پارک ملل را آغاز کرد.
شهردار خرم آباد در مراسم انعقاد تفاهم نامه با ادارات کل آموزش و پرورش و منابع طبیعی در خصوص کاشت نهال در پارک ملل اظهار داشت: مشارکت یکی از پیچیده ترین مباحث مدیریت شهری است که در کشور ما هنوز از فضای تئوری و شعار کاملا به منصه ظهور و عمل نرسیده است.
داریوش بارانی بیرانوند افزود: شهرها به عنوان بزرگترین مصنوع دست بشر دستخوش تحولات هستند اما بسیاری از روحیات اولیه حاکم بر شهرها از بین رفته در حالی که همه سکونتگاه ها در پاسخی به نام همکاری و رسیدن به منافع مشترک ایجاد شده است.
وی عنوان کرد: باید احساس مسوولیت در همه ارکان جامعه تسری یابد که شعار این شهرداری مبنی بر “همه ما یک شهر داریم”، به منظور ایجاد احساس مشارکت، تعلق و مسوولیت پذیری در تمامی شهروندان انتخاب شده است.
وی ادامه داد: بی شک آینده شهر و کشور به دست دانش آموزان است و باید احساس تعلق و مسوولیت پذیری در آینده سازان این مملکت با مشارکت پذیری آنان در امور افزایش یابد.
تخریب باغ شهر خرم آباد برای توسعه شهری
شهردار خرم آباد ادامه داد: این شهر در روزگار گذشته باغ شهر بوده و پیوند ناگسستنی با سامانه آبی داشته است اما بخش مهمی از آن را برای توسعه مسکونی تخریب کرده ایم در حالی که آمار و ارقام در کشور نشان می دهد مسکن های ایجاد شده از تعداد خانوارها بیشتر است.
بارانی بیرانوند با اشاره به اینکه سرانه فضای سبز شهری در خرم آباد ۹ متر مربع است افزود: یکهزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی باغی شهر خرم آباد را برای توسعه مسکن از دست داده ایم و اکنون در حال تلاش برای رسیدن به سرانه استاندارد هفت تا ۱۲ متر مربع هستیم.
وی گفت: باید با استفاده از ظرفیت های آموزش و پرورش و منابع طبیعی توسعه فضای سبز را در دستور کار قرار داده و کیفیت زیست را افزایش دهیم تا دانش آموزان به عنوان مالکان فضای سبز در حفظ و توسعه آن گام های مهمی بردارند.
بارانی بیرانوند عنوان کرد: این شهرداری آماده است تا بخشی از فضاهای شهر را به عنوان فضای بازی های طبیعی در اختیار آموزش و پرورش قرار دهد تا این موضوع تفهیم شود که فضای شهری متعلق به کودکان و نوجوانان است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبتنام کارکنان شهرداری تهران برای اعزام به مناطق عملیاتی جنوب کشور آغاز شد
مسابقات کشتی قهرمانی شهر در منطقه ۱۴ برگزار شد؛
ضرورت برنامهریزی برای ارتقای بهرهوری موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
منطقه 4