به گزارش شهرداران، به نقل از پورتال اطلاع رسانی شهرداری اصفهان، حسن سلمانی با بیان اینکه حدود ۱۲ درصد از مساحت محدوده قانونی شهر اصفهان بافت فرسوده مصوب شورای عالی شهرسازی بوده و از سه شاخص ریزدانگی، نفوذناپذیری و ناپایداری برخوردار است، اظهار کرد: حدود یک چهارم شهروندان شهر اصفهان در محدوده بافت فرسوده ساکن هستند و ۲۳۸۰ هکتار بافت فرسوده مصوب در این کلانشهر وجود دارد که در مناطق پانزدهگانه شهر قرار گرفته است.
وی افزود: منطقه پنج با ۱۸ هکتار کمترین و منطقه ۱۴ با بیش از ۲۳۰ هکتار بیشترین مساحت بافت فرسوده را دارد
مدیر طرحهای بازآفرینی شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه رویکرد اصلی شهرداری در حوزه بازآفرینی شهری از طریق اجرای طرحهای بازآفرینی در ۱۵ منطقه در حال پیگیری است، گفت: این طرح مدلی مبتنی بر تجمیع است و مصوبه افزایش ارتفاع این محدودهها گرفته شده است، همچنین دسترسی معابر اصلاح و تقویت شده است تا بتواند پاسخدهی لازم به ساختوساز را داشته باشد.
وی اضافه کرد: کاربریهای خدمات اساسی همچون فضای سبز، آموزشی و درمانی نیز در طرحها لحاظ شده است که همزمان بتواند کیفیت زندگی در بافت فرسوده را نیز افزایش دهد.
مدیر طرحهای بازآفرینی شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه شهروندان رغبتی به ساختوساز در محدوده بافت فرسوده ندارند، اظهار کرد: این اقدام برای شهروندان صرفه اقتصادی ندارد، زیرا در زمان تهیه طرح توسعه شهری به دلیل اینکه این محدودهها ضرورت بارگذاری کمتری به دلیل معابر با عرض کمتر یا ریزدانگی داشته، کدهای ارتفاع پایینتر لحاظ شده است، بنابراین راهکار مدیریت شهری در دوره ششم، تصویب بستههای تشویقی مالی و کالبدی است.
وی با بیان اینکه تمام پروانههای صادره در بافت فرسوده مصوب از ۷۰ درصد تخفیف برخوردارند، افزود: پلاکهای بالای ۱۳۰ متر بسته به شرایط میتوانند از یک طبقه تشویقی استفاده کنند و اگر تجمیع کنند و متراژ به ۴۰۰ متر برسد، میتوانند از دو طبقه تشویقی استفاده کنند، همچنین در صورت تجمیع زمین به ۲۰۰ متر، میتوانند سطح اشغال مجاز را به ۷۰ درصد برسانند.
سلمانی خاطرنشان کرد: شرط تجمیع برای رفع یکی از مهمترین معضلات بافت فرسوده یعنی ریزدانگی است و مساحت پلاکها یکی از آیتمهای ارتفاع پذیری است که میتواند به تجمیع کمک کند.
وی ادامه داد: برای گروههای زیر ۱۳۰ متر و بالای ۵۰ متر که امکان تجمیع ندارند، برای بعضی از پلاکها که در کنار معابر قرار گرفتهاند یا پلاکهای مجاور آنها نوساز هستند یا کاربری غیر دارند و نمیتوانند تجمیع کنند، بسته تشویقی شامل پیشروی تا دو متر، امکان احداث درِ اضافه و احداث واحد زیر مساحت مجاز در نظر گرفته شده است تا با کمی تلورانس (تغییرات مُجازی که در شکل، اندازه، وضعیت و یا ویژگیهایی که نسبت به آنچه در نقشه ترسیم میشود) بتوانند واحدهای مسکونی را مستقل تعریف کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیرعامل سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر شهرداری خبر داد
معاون شهردار خبر داد:
در صحن شورای شهر تهران تصویب شد
شهردار سنندج: