در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان؛

با خرید خودروهای برقی توسط شهرداری کرمان موافقت شد

در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، با خرید 30 دستگاه خودروی برقی برای شهرداری و ایجاد ایستگاه شارژ سریع خودروهای برقی، موافقت شد.

به گزارش شهرداران، در این نشست که هفتم خردادماه با حضور رییس و ۹ تن از اعضای شورا، شهردار کرمان و معاون مالی و اقتصادی شهردار، برگزار شد، محمدامین شمسی، رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا، مصوبات کمیسیون‌ها را قرائت کرد.

وی، به نامۀ شهرداری کرمان درخصوص برآورد حصارکشی مجتمع تندرستی معتادان متجاهر به درخواست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، اشاره کرد و گفت: در کمیسیون بودجه مصوب شده در راستای انجام وظیفۀ قانونی شهرداری برای ایجاد گرمخانه‌های شهر، مبلغ ۱۰ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای دهکدۀ تندرستی، از محل اعتبارات شهرداری پرداخت شود.

حسین چناریان، رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه‌گذاری شورا نیز بیان کرد: از آنجاکه گفته شده در این مجتمع قرار است تمام مراحل درمان تا توانمندسازی و برگشت به جامعۀ افراد معتاد، انجام شود و کلیۀ اقدامات لازم به‌طور متمرکز در این مجتمع انجام خواهد شد و دیگر اقدامات پراکنده مانند گرمخانه را نخواهیم داشت، با این درخواست موافقت شد.

این موضوع در صحن علنی نیز با ۹ رأی موافق و یک رأی ممتنع به تصویب رسید.

شمسی، به نامۀ شهرداری درخصوص درخواست قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا مبنی بر تأمین مصالح، مواد اولیه و سایر خدمات جهت اجرای پروژۀ تقاطع‌های غیرهمسطح شهر کرمان با توافق‌نامۀ سه‌جانبه بین شهرداری کرمان، قرارگاه خاتم‌الانبیا و آقای کیان نخعی، اشاره کرد و افزود: بر این اساس، شهرداری کرمان باید ۱۰۰ میلیارد تومان بابت موارد یادشده به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، پرداخت کند.

معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان در این رابطه بیان کرد: مشکل بزرگی که در ارتباط با قرارگاه خاتم داریم، در زمینۀ واگذاری زمین‌ها به این قرارگاه است که موسسۀ «نور» در این رابطه به‌عنوان رکن سوم عمل می‌کند و تا موافقت نکند، واگذاری انجام نمی‌شود.

رامین امیرمداح، افزود: این موسسه سخت‌گیری‌هایی دارد که ایجاد مشکل کرده است؛ ازجمله اینکه حتی اگر زمینی نیم‌دنگ سند وقفی داشته باشد و یا سند دستی باشد، نمی‌پذیرد و اسناد باید حتماً ثبتی باشد؛ همچنین موقعیت زمین باید مناسب باشد.

وی ادامه داد: در سال‌های قبل، این روال را با همکاری آقای نخعی انجام می‌دادیم که زمین‌ها را از شهرداری می‌گرفتند و می‌فروختند و با قیمت مشخص در اختیار قرارگاه خاتم قرار می‌دادند و اکنون نیز برای حل مسئله پرداخت بدهی به خاتم، باید مجدداً همین راه را در پیش بگیریم.

این موضوع با ۱۰ رأی موافق به تصویب رسید.

رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا، به موافقت کمیسیون بودجه با درخواست شهرداری درخصوص ترک تشریفات درخصوص تغییر شرکت بیمه طرف قرارداد شهرداری برای بیمۀ عمر و حوادث پرسنل با توجه به ضرورت صدور بیمه‌نامه عمر و حوادث کارکنان شاغل و بازنشسته شهرداری، اشاره کرد.

سپس، نظرات موافق و مخالف، مطرح شد و درنهایت این موضوع در صحن علنی رأی نیاورد و مقرر شد موضوع انتخاب شرکت بیمه ازطریق برگزاری مناقصه یا ترک تشریفات، مجدداً بررسی شود.

شمسی، به نامۀ شهرداری کرمان درخصوص مبلغ مشارکت خودیاری آسفالت در سال ۱۴۰۳ به میزان هر مترمربع زیرسازی و آسفالت به مبلغ ۱۳۰ هزار تومان، اشاره کرد.

در این رابطه نیز اعضای شورا، نظرات موافق و مخالف خود را اعلام کردند و بر مواردی ازجمله اینکه پرداخت یا عدم پرداخت خودیاری نباید مبنای عمل و اولویت شهرداری در آسفالت معابر قرار گیرد و همچنین لزوم جلوگیری از بی‌عدالتی در این رابطه به‌خصوص در مناطق کم‌برخوردار، تأکید شد؛ اما درنهایت این موضوع به تصویب نرسید و مقرر شد موضوع حذف خودیاری در زمینۀ آسفالت معابر در سال ۱۴۰۳، مجدداً در کمیسیون، بررسی و طرحی جهت ارائه به شهرداری و تصویب در شورا، ارائه شود.

در ادامۀ این نشست، شمسی، به مصوبۀ کمیسیون فرهنگی براساس پیشنهاد کمیتۀ نام‌گذاری اشاره کرد مبنی بر نام‌گذاری خیابان «پیروزی» از چهارراه مسجد «قائم(عج)» تا خیابان «ادیب» به نام «شهید سیدحمیدرضا هاشمی» و نام‌گذاری خیابان «شهید رجایی» از تقاطع بلوار «جانباز» تا ابتدای جاده زرند به نام «شهید آیت‌الله رئیسی».

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا هم در این رابطه بیان کرد: درخصوص خیابان «شهید سیدحمیدرضا هاشمی» مصوبه شورا را داشتیم، اما به فرمانداری ارسال نشده بود و جهت تغییر تابلو به مشکل خورده بودند.

محمود بابایی، خاطرنشان کرد: درخصوص نام‌گذاری خیابانی به نام «شهید آیت‌الله رئیسی» که اعضای شورا دغدغۀ جدی در این رابطه داشتند، سه پیشنهاد داده شد؛ اینکه از پل «شهید بادپا» تا پل تا پل «حجاج» به نام «شهید آیت‌الله رئیسی» نام‌گذاری شود و مابقی به نامی که هست، بماند.

وی ادامه داد: پیشنهاد دوم این بود که بلوار «جهاد» به نام شهید رئیسی گذاشته شود که موازی با خیابان «شهید رجایی» هم هست؛ ضمن اینکه بهسازی صورت‌گرفته در بلوار «جهاد» هم شاید تأثیر مثبتی در این زمینه داشته باشد.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا افزود: پیشنهاد سوم این بود که خیابان «شهید رجایی» از چهارراه «جانباز» که در امتداد خیابان «شهید رجایی» است و همچنین به سمت مشهد قرار دارد، به نام «شهید آیت‌الله رئیسی» نام‌گذاری شود که در کمیسیون با این پیشنهاد موافقت شد.

بابایی خاطرنشان کرد: پس از آن در کمیسیون مطرح شد که با توجه به اینکه در کرمان دو خیابان به نام «شهید اسدالله رئیسی» و «شهید احمد رئیسی» داریم، لازم است این موضوع بیشتر بررسی شود.

رییس شورا در این خصوص بیان کرد: با این نام‌گذاری مخالف نیستم، اما وقتی دو اسم مشابه موجود است، باعث اشتباه می‌شود و باید معبری را به نام شهید رئیسی نام‌گذاری کنیم که مردم آن را به‌کار ببرند.

علیرضا نادری افزود: خیابان «جهاد» برای مردم به همین نام جا افتاده و مردم نام جدید را به‌کار نمی‌برند؛ خیابان «شهید رجایی» را هم مردم هنوز به نام قبلی آن، «خورشید» می‌نامند؛ انتخاب خیابان باید به‌گونه‌ای باشد که مردم نام جدید را به‌کار ببرند؛ بنابراین، این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد.

درنهایت این موضوع با شش رأی موافق و چهار رأی ممتنع، به تصویب رسید.

در ادامه، شمسی به نامۀ شهرداری کرمان درخصوص اجرای جهاد آسفالت شهرداری، اشاره کرد و افزود: براساس درخواست شهرداری، درخصوص آسفالت معابر باقی‌مانده سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ که خودیاری پرداخته‌اند و همچنین معابر هدف مناطق سه، چهار و پنج شهری، مقرر شد تا زمان آسفالت کامل لیست‌های پیوست، معابر جدید تعریف نشود و همچنین درخصوص معابر خاکی، آسفالت توسط سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری انجام شود و فهرست پیشنهادی مذکور به شورا ارائه شود.

این مورد با ۹ رأی موافق و یک رأی ممتنع به تصویب رسید.

رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا، به پیشنهاد شهرداری در رابطه با آزادسازی دو دستگاه اتوبوس و همچنین آزادسازی سند دو دستگاه اتوبوس، اشاره کرد که در صحن علنی هم به تصویب رسید.

سپس، شمسی، با اشاره به پیشنهاد شهرداری درخصوص خریداری ۳۰ دستگاه خودروی برقی جهت استفاده و جایگزینی خودروهای فعال در شهرداری و ایجاد یک ایستگاه شارژ خودروهای برقی در سطح شهر، افزود: شهرداری همچنین پیشنهاد خریداری ۳۰۰ دستگاه خودروی برقی طی تفاهم‌نامۀ سه‌جانبۀ شهرداری کرمان، بانک رسالت و شرکت‌های واردکننده یا سازندۀ خودروهای برقی، برای فرودگاه و راه‌آهن، را مطرح کرده که در کمیسیون با کلیات پیشنهادات با توجه به سیاست‌های حوزۀ حمل‌ونقل و جایگزینی سوخت فسیلی، موافقت شد.

معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان، در این رابطه بیان کرد: در سایر کلان‌شهرهای کشور، رقابت شدیدی در زمینۀ جایگزینی خودروهای برقی با خودروهای بنزینی شکل گرفته به این جهت که با این اقدام، بار مالی بزرگی از دوش دولت برداشته می‌شود و اثر مهمی در کاهش آلایندگی محیط زیست دارد.

امیرمداح افزود: در همین راستا، با چند شرکت تولیدکننده و واردکننده مذاکره کردیم که از محل فروش خودروهای موجود و جایگزینی آنها با خودروهای برقی، اقدام کنیم که به این ترتیب شهرداری هزینه‌ای متحمل نمی‌شود و برای مردم هم تبلیغ می‌شود که از خودروهای برقی استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه پیشنهاد بعدی در زمینۀ استفاده از خودروهای برقی در ناوگان تاکسیرانی است که سایر شهرداری‌های کشور هم در حال تلاش برای فراهم‌کردن شرایط جهت استفادۀ رانندگان تاکسی از خودروی برقی هستند، خاطرنشان کرد: با مدیریت فرودگاه کرمان صحبت کردیم و اعلام آمادگی کردند که زمینی را برای ایجاد ایستگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اختیار بگذارند؛ ضمن اینکه در خود شهرداری هم می‌توانیم یک ایستگاه شارژ ایجاد کنیم.

معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان ادامه داد: بانک رسالت هم موافقت کرده به متقاضیان خرید خودروی برقی، از محل اختیارات خود، تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی ۳۶ ماهه بدهد.

نادری، رییس شورا هم بیان کرد: در رابطه با خرید ۳۰۰ دستگاه خودروی برقی چون سازِکار به‌گونه‌ای است که شهرداری قرار نیست هزینه‌ای بکند، نیاز به مصوبۀ شورا ندارد، اما خرید ۳۰ خودروی برقی برای شهرداری که نیاز به صرف هزینۀ مازاد دارد، باید در شورا تصویب شود.

درنهایت، خرید ۳۰ دستگاه خودروی برقی برای شهرداری و ایجاد ایستگاه شارژ سریع خودروهای برقی، با ۱۰ رأی موافق، به تصویب رسید.

در ادامه، شمسی، با بیان اینکه نامۀ شهرداری درخصوص فرایند الحاق و ساماندهی اراضی «۱۴ معصوم(ع)» در دو کمیسیون شهرسازی و کمیسیون حقوقی، مطرح شده، افزود: در کمیسیون عمران و شهرسازی شورا با کلیات پیشنهاد شهرداری موافقت شد و در کمیسیون حقوقی، با قید دو بند موافقت شده و مقرر شد ظرف دو هفتۀ آینده، گزارش اقدامات انجام‌شده به شورا ارائه شود.

رییس کمیسیون حقوقی شورا، در این رابطه بیان کرد: طبق مصوبۀ کمیسیون حقوقی شورا، شهرداری باید اقدامات لازم جهت الحاق و واگذاری محدودۀ تحت مالکیت شهرداری کرمان در محدودۀ «۱۴ معصوم(ع)» که تاکنون، مورد تصرف بوده را جهت تهاتر به تناسب ارزش ریالی ملک با اداره‌کل راه و شهرسازی انجام دهد و همچنین نسبت به عدم تعلق قدرالسهم تعیین کاربری اراضی باقیمانده تحت مالکیت خود با اداره‌کل راه و شهرسازی، اقدامات لازم را انجام دهد.

محمد امینی‌زاده، افزود: در کمیسیون حقوقی، این نکته مدنظر بود که الحاق و واگذاری محدودۀ تحت مالکیت مربوط به محدودۀ روستا است نه شهر کرمان.

این موضوع با ۱۰ رأی موافق به تصویب رسید.

سپس، شمسی، به درخواست رییس اتاق اصناف مبنی بر معافیت عوارض سه سالۀ واحدهای صنفی فعال در میدان «توحید»(ارگ) به‌دلیل اجرای پروژۀ پیاده‌راه‌سازی این میدان، اشاره کرد.

امینی‌زاده، رییس کمیسیون حقوقی شورا در این رابطه یادآور شد: باید محدودۀ مغازه‌هایی که مشمول این مصوبه هستند و تعداد آنها مشخص شود و این شرط قید شود که عوارض اصناف هم از این واحدهای صنفی دریافت نشود.

محسن تویسرکانی، شهردار کرمان در این خصوص بیان کرد: پیشنهاد می‌کنم با توجه به اهمیت اجرای این طرح، کلیات موضوع مبنی بر بخشودگی سه سالۀ عوارض، مصوب شود تا بتوانیم اعتماد اصناف را جلب کنیم؛ جزییات را در ادامه مشخص خواهیم کرد.

این موضوع با ۹ رأی موافق و یک رأی ممتنع به تصویب رسید.

در پایان این نشست، شمسی به مصوبه‌ای درخصوص ارائه گزارش مکتوب پیرامون پلاک ۲۹۷۵، اشاره کرد.

امینی‌زاده، رییس کمیسیون حقوقی شورا، بیان کرد: در این مورد چند اقدام لازم است انجام شود؛ مدیریت املاک و مدیریت حقوقی شهرداری باید اقدامات لازم جهت تعیین‌تکلیف اراضی تحت تصرف شهرداری انجام دهند تا به سرانجام برسد.

وی افزود: شهرداری منطقه سه تعداد ۲۸ قطعه از املاک شهرداری در محدودۀ الله‌آباد را تفکیک کرده که می‌توان آنها را به مزایده گذاشت، اما به‌علت مشکل حقوقی جزئی، معطل مانده، این مشکل باید برطرف شود.

این موضوع نیز با ۹ رأی موافق و یک رأی ممتنع به تصویب رسید.