مدیرکل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد بازیافت سبز و بازگشت مواد آلی به چرخه فضای سبز را از اهداف پروژه خاک برگ ترکیبی ذکر کرد و گفت: با جمعآوری و ذخیرهسازی برگها و سرشاخههای هرس شده درختان، ضایعات آلی فرآوری میشوند تا ترکیبات آلی تولید شود.
حامد فیضالهی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص پروژه خاکبرگ ترکیبی عنوان کرد: این پروژه در اسفندماه ۱۳۹۵ با همکاری سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد آغاز شد.
وی با بیان اینکه هدف اصلی این پروژه، استفاده از ظرفیتهای موجود شهرداری برای تولید خاک مورد نیاز فضای سبز شهر، شامل درختان و گلها است، افزود: حدود ۲ هکتار از ایستگاه شماره ۳ خدمات شهری واقع در بزرگراه آیتالله هاشمی رفسنجانی ۳۴ به پروژه خاکبرگ ترکیبی اختصاص یافت و یک سوله برای نگهداری مواد اولیه در نظر گرفته شد.
مدیرکل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد، با اشاره به انواع خاک تولید شده، اظهار کرد: در ابتدا، ۴ نوع خاک ترکیبی با برنامهریزی شامل چالکود، برای اصلاح بستر و تغذیه درختان در فضای سبز، روت بال، برای درختانی که قرار بود در سطح شهر جابهجا شوند، باغچه، برای بسترسازی و برجستهکاریهای فصلی، به ویژه در بهار و فصول مختلف سال، فلاور باکس، برای استفاده در فلاورباکسهای سطح شهر و المانهای گل تولید شد.
وی ادامه داد: با گذشت زمان و کسب تجربیات، این پروژه توسعه یافت و علاوه بر تولید خاکهای ذکر شده، تولید مکملهای کودی برای تقویت بسترهای کاشت نیز در دستور کار قرار گرفت.
فیضالهی یکی دیگر از اهداف مهم این پروژه را بازیافت سبز و بازگشت مواد آلی به چرخه فضای سبز ذکر کرد و گفت: با جمعآوری و ذخیرهسازی برگها و سرشاخههای هرس شده درختان، ضایعات آلی فرآوری میشوند تا ترکیبات آلی تولید شود. هدف از این فرآیند، تولید کمپوست چوب و دستیابی به اهداف بازگشت مجدد ذخایر سبز آلی به زیستبوم و جلوگیری از دفع آنها، کاربرد ترکیبات آلی در تولید خاکهای ترکیبی غنیشده، خودکفایی در تهیه ترکیبات آلی مانند خاکبرگها و کمپوست چوب، مدیریت هزینه و صرفهجویی در منابع، تولید کودهای گلدانی برای گیاهان آپارتمانی است.
فیض الهی با بیان فرآیند بازیافت سبز، خاطرنشان کرد: در این فرآیند، برگها و سرشاخههای حاصل از هرس سالیانه درختان در زمستان و برگهای خزان پاییزی جمعآوری میشوند.
در سال گذشته، ۳۵۰ تن برگ تمیز و ۵۰۰ تن سرشاخه در سطح شهر جمعآوری شد، این مواد پس از جمعآوری و جداسازی، با توجه به دما و رطوبت محیط، مراحل آبدهی و هوادهی را طی میکنند تا به سمت بازیافت سبز سوق داده شوند.
وی مطرح کرد: در سال جاری، حدود ۱۰۰۰ متر مکعب خاکبرگ و ۶۵۰ متر مکعب کمپوست چوب از این فرآیند تولید شد. از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۳، حدود ۱۲ هزار متر مکعب خاکبرگ و کمپوست چوب تولید شده است. علاوه بر این، حدود ۷۵ هزار متر مکعب خاک غنیشده از انواع خاکهای چالکود، روتبال، باغچه و فلاورباکس تولید شده است.
مدیرکل بهبود محیط زیست شهری شهرداری، تصریح کرد: خاکهایی که از خاکبرداری سطح شهر حاصل میشوند، پس از بررسی و اطمینان از مناسب بودن از نظر شوری و ساختمان خاک، به کارگاه خاک منتقل میشوند، در این کارگاه، با استفاده از کودهای شیمیایی، آلی و معدنی، ۴ نوع خاک تولید و در سطح شهر مورد استفاده قرار میگیرند.
وی ادامه داد: زمان استفاده از این خاکها عمدتا در ۴ ماهه پایانی سال است، به عنوان مثال، از آذر تا بهمن ماه از خاک چالکود برای درختان در خواب زمستانی و از دی ماه تا اواخر بهمن ماه، برای استقبال از بهار و گلکاری سطح شهر از این خاکها استفاده میشود.
فیضالهی درخصوص انتقال خاک و برنامهریزی برای آینده، گفت: خاکهای مناسب که در سطح شهر شناسایی میشوند، توسط ماشینآلات سازمان مدیریت پسماند به ایستگاه ۳ بزرگراه آیتالله هاشمی رفسنجانی ۳۴ منتقل شده و مراحل فرآوری در آنجا انجام میشود.
وی گفت: برنامهریزی شده است که امسال حدود ۷۰۰۰ متر مکعب خاک و در آینده نیز ۳ تا ۴ هزار متر مکعب خاک باغچه تولید شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
نسل آینده در مسیر نجات طبیعت
باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
شهردار فردیس گفت: پروژه تقاطع غیرهمسطح بلوار شهید کچویی به عنوان مهمترین پروژه مدیریت شهری در اسرع وقت از مرحله پلان گذاری خارج و به مرحله عملیاتی وارد می شود. به گزارش پایگاه خبری مدیریت شهری فردیس، محمدرضا احمدی نژاد در نشست پیگیری تقاطع غیرهمسطح بلوار شهید کچویی که صبح امروز با حضور مدیران شهرداری […]
سخنگوی شورای اسلامی شهر فردیس از افزایش متمم بودجه شهرداری به بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال خبر داد. به گزارش پایگاه خبری مدیریت شهری فردیس مصطفی رشیدی با اشاره به افزایش متمم بودجه سال جاری اظهار کرد: لایحه متمم بودجه شهرداری فردیس با رقم بیش از ۴۰ هزار و ۷۵۱ میلیارد ریال و با […]