احداث و حفر بیش از ۸۰۰ حلقه چاه جذبی در شهر

سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد گفت: با تصویب اعضای شورای اسلامی شهر یزد، ۱۲۰میلیارد ریال اعتبار جهت حفر چاه های جذبی در راستای مقابله با خطرات سیل، به مناطق پنجگانه شهرداری اختصاص یافت. به گزارش شهرداران و به نقل از شورای شهر یزد  حجت‌الاسلام حیدری سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد در خصوص تصویب حفر چاه […]

سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد گفت: با تصویب اعضای شورای اسلامی شهر یزد، ۱۲۰میلیارد ریال اعتبار جهت حفر چاه های جذبی در راستای مقابله با خطرات سیل، به مناطق پنجگانه شهرداری اختصاص یافت.

به گزارش شهرداران و به نقل از شورای شهر یزد  حجت‌الاسلام حیدری سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد در خصوص تصویب حفر چاه های جذبی مطرح کرد: بعد از وقوع سیل در شهر یزد آبگرفتگی معابر موجب نارضایتی شهروندان شده بود، به همین دلیل ۸۰۰ حلقه چاه جذبی توسط شهرداری حفر شد و مقرر شد بیش از ۱۲ میلیارد تومان جهت  نیز تخصیص یابد.به گفته وی: چاه جذبی نوعی از چاه می‌باشد که با استفاده از قدرت جذب خاک کار می‌کند و در زمین‌ هایی که قابلیت جذب آب دارند و آب‌های حاصل از بارندگی به آن هدایت و این روان آب‌ها به سفره‌های زیر زمینی هدایت می‌شود.سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد خاطرنشان کرد: با توجه به سیل در سال گذشته امسال اقدامات لازم توسط شهرداری انجام خواهد شد تا در صورت وقوع سیل احتمالی، مشکلی برای شهر و منازل شهروندان به وجود نیاید.

در خانه های قدیمی که به سیستم فاضلاب شهری متصل نیستند فاضلاب خانه از طریق چاه جذبی دفع می شود. حفر چاه جذبی به چاهی گفته می شود که کناره های آن خاک وجود داشته و پس از وارد شدن فاضلاب به درون چاه ، سیالات موجود در فاضلاب جذب خاک می شوند.در واقع مخزن سپتیک یا تصفیه فاضلاب از طریق چاه جذبی خارج شده و یک شکل از تصفیه پساب را فراهم می کند به طوری که باعث می شود فاضلاب به طور ایمن از طریق زیر خاک و بدون ایجاد آلودگی نفوذ کند.اندازه و ساختار یک چاه جذبی توسط آزمایش نفوذ تعیین می شود و باید فضای کافی در ملک برای نصب آن وجود داشته باشد. همچنین باید شرایط زمین برای ایجاد چاه جذبی مناسب باشد ، زیرا اگر زمین خیلی مرطوب یا خیلی خشک باشد می ‌تواند از عملکرد صحیح زهکشی و تخلیه جلوگیری کند.مناطقی که دارای آب و هوای نیمه خشک و معتدل هستند مناسب ترین مناطق برای برپا کردن چاه جذبی می باشند . همچنین لازم است خاک منطقه دارای مقادیر زیادی شن و ماسه و خرده سنگ باشد.چاه جذبی فقط برای جمع آوری فاضلاب نبوده و می توان از آن برای جمع آوری آب باران نیز استفاده کرد که به آن چاه جذبی باران گفته می شود و باعث جدا شدن آب فاضلاب از آب باران می شود.